Stelling van Kramer

In volgende vergelijkingen :
ax + by = c
dx + ey = f
stelt Kramer dat :
x = (c * e - b * f ) / (a * e - b * d)
y = (a * f - e * d) / (a * e - b * d)

Voorbeeld :
3x + 7y = 12
12x - 11y = 2

Fouten of opmerkingen melden kan onderaan deze pagina. Lees ook deze disclaimer
Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe berekeningen ? schrijf u hier in.
Zijn er nieuwe berekeningen die je zou willen zien in deze categorie ? Vraag hier
Ons forum is beschikbaar voor al jouw vragen hier

Alle velden invullen

x + y =
x + y =
Aantal cijfers na de komma


Naar andere berekeningen wiskunde
Terug naar home pagina



Deze berekening werd het laatst gewijzigd op :
Privacy beleid